Поставяне на шапки за комини

Какво представляват шапките за комини?

Шапките за комини са освен един визуален завършек на покрива като цяло, но и детайл със значение, което често се пренебрегва. За издръжливостта на покрива е важно коминът също да е добре конструиран и обезопасен, тъй като намесата на външни фактори би причинила редица загуби. Шапката за комин е щит срещу попадане на боклуци, сняг, вода и други.
В зависимост от формата и вида както на комина, така и на покрива, се предлагат изключително широка гама от видове шапки за комини. Има бетонни шапки, метални, иноксови, въртящи се, със специална форма и прочее. Необходимо е да изберете подходяща шапка според вида на Вашия комин. Ако изпитвате затруднения в избора, то не се колебайте да ни потърсите за съвет на публикуваните контакти.

Какви предимства носят шапките за комини?

✔️ Не позволяват проникването на дъждовна вода

Покривите, в това число комините, са изложени на непрекъснатото въздействие на атмосферните условия като ветрове, дъждове и други фактори, които биха могли да нанесат сериозни щети, ако не се предприемат нужните мерки. В случая шапките за комини не позволяват в комина да проникне вода, която да доведе до образуването на мухъл и плесен, както и да наруши целостта на комина.

✔️ Придава завършен и красив външен вид

Естетиката в случая не е от първостепенно значение, но все пак е фактор, на който също бихме могли да обърнем внимание, още повече, че на пазара се предлага огромно разнообразие от фигури от различни материали, които да удовлетворят екстериорната линия на най-специфичните комини и покриви.

✔️ Предпазват от негативното влияние на по-силните пориви на вятъра

Ако коминът е открит, то при по-силен вятър е много възможно да пушекът от комина да се върне в обратна посока, което никак не е приятно преживяване. Освен това се създават и предпоставки за попадане на всякакви отпадъци, които да нарушат проходимостта в комина и дори да подпомогнат неговото запушване. Съществуват т.нар. въртящи се шапки (дефлекторни), които не позволяват попадането на вода и вятър в комина и подпомагат за правилното отвеждане на дима.

✔️ Предотвратяват влизането на птици, котки и други животни

Колкото и да е странно покривите са примамлива дестинация за най-разнообразни животни, особено през по-студените дни, привлечени от топлината на комина. Ако той не е покрит с предпазна шапка или с нещо друго, то вероятността да нахлуе неканен гост е голяма и това би довело не сериозни неприятности както за животинката, така и за нас.

✔️ Предотвратява възможно възпламеняване

Комините без конструирана шапка създават предпоставка за завихряне на въздушна маса в самия комин, която да разнесе неизгасени въглени или искри и това да предизвика неусетно пожар.

Как да се свържете с нас за поставянето на шапки за комини?

Ако имате нужда от монтаж на шапка за комина на Вашия покрив или желаете да се консултирате със специалист какво би било най-подходящо за Вас, то можете да ни откриете на 0888980668 или да направите заявка през контактната форма на сайта. Екипът на maxstroi-pokriv.com е винаги насреща в случай, че покривът Ви се нуждае от ремонт или поддръжка.

Телефон

+359 888 980 668

Email

maxstroi93@abv.bg

Адрес

гр. София и региона

Уеб сайт

www.maxtroi-pokriv.com

+359888980668